Midt i smørøyet

Gartnerløkken vil få et av Vestlandets største servicetilbud like utenfor dørstokken. Du kan nesten gå på sokkelesten til Horisont, bydelens nyeste shoppingsenter. Her finner du flere gode spisesteder og et hav av ulike butikker.

Finn din bolig

Passer for alle

Gartnerløkken vil passe like godt for nyutdannede som for deg som vil nyte pensjonistlivet i en trygg, moderne leilighet. Leilighetene holder høy standard i grunnutførelsen, samtidig som en rekke ulike valgmuligheter gjør at du kan få leiligheten slik du selv ønsker!

Les mer

Leilighetenes størrelser varierer fra 48 til hele 130 kvadratmeter. Fasaden vil være i tre, teglstein og platekledning, noe som tilfører bygningene et variert visuelt uttrykk.

Alle leilighetene får privat balkong eller terrasse og fransk balkong med utsikt over de pent opparbeidede felles hagene og parkene. Det skjermede gårdsrommet med rekreasjonsområder er omkranset med busker, trær og en bekk som renner gjennom, dette skaper en landlig og idyllisk atmosfære. Det vil være ferdigstillelse av trinn 1 i 2019 og trinn 2 i 2020.

Jakten på solstrålene

Ingen er mer opptatt av sol og finværsdager enn bergenserne. Derfor har samtlige leiligheter romslige balkonger eller markterrasser, noen til og med privat takterrasse.

Byggene ligger mot sørvest, slik at leilighetene skal ha best mulige solforhold. Det er viktig at beboerne har sol på balkongen når de kommer hjem fra jobb, sier Kristian Bekkenes. Han er sivilarkitekt i Link Arkitektur, og har ledet arbeidet med Gartnerløkkens arkitektoniske arbeid.

Les mer

Kristian forteller at byggene er spesielt tegnet for å skvise mest mulig livsglede ut av de dyrbare solstrålene. Dette har vi oppnådd ved å vinkle balkongene ulikt, og ved at de tre hovedbyggene har ulik høyde, sier Kristian. Balkongene er trukket inn i fasaden, slik at de ligger i le for vær og vind – og skjermet for innsyn.

Samtidig vil balkongene gi optimalt med lys inn i oppholdsrommene, sier Kristian Bekkenes. Noen solgaranti tør vi ikke å gi i Bergen. Men på lune godværsdager finnes det verre ting enn å sitte på din egen uteplass, myse mot en rød solnedgang over åsene og høre isbitene klirre i glasset.

Rett inn i naturen

Trives du bedre med tursko enn tøfler på beina, er veien kort til vakker vestlandsnatur. Store deler av Åsane består av fjell, skog, ferskvann og jordbruksland, med mange turmuligheter i kort avstand til Gartnerløkken. For eksempel kan vi nevne Den Bergenske-Trondhjemske postvei som ble påbegynt på 1700-tallet for å sikre trygg transport av viktige brev. Nettopp i Åsane ligger en av de best bevarte delene av denne smale, svingete historietimen. Vil du ha mer action, finner du også motorsportsenter, travpark og en nihulls golfbane i naturskjønne omgivelser på Åsane.

foto: Jan M. Lillebø

Hva arkitekten har tenkt

Umiddelbar nærhet til offentlige tjenestetilbud, forretninger og kollektivtransport kombinert med grønt nærområde og gode solforhold er det som kjennetegner boligprosjektet Gartnerløkken.

Man er skjermet for trafikk og støy samtidig som man befinner seg like i nærheten av det Åsane kan tilby av offentlige tjenester, kollektivtransport og shopping. Senteret Horisont ligger like i nærheten hvor man kan handle eller besøke cafe. Vestlandshallen er tilgjengelig for de idrettsinteresserte. En ny videregående skole er under planlegging og er bare ett eksempel på den utviklingen som nærområdet vil gå gjennom de kommende årene.

Les mer

Gartnerløkken omfatter til sammen 176 boenheter fordelt på tre bygg. Bebyggelsen har ulik materialbruk og struktur som gir et dynamisk uttrykk og identitet til de enkelte boenheter. Fasadene er utført med variasjon mellom teglforblending, lys platekledning og kledning i tre. De ulike materialene vil stå i fin kontrast til hverandre og sammen med differensierte vinkler og høyder på byggene er dette med på å forsterke inntrykket av bygningsmassen som en egen liten «landsby». Strukturen og høydene er utformet henvendt mot solen. Slik får alle tilgang på sol, samtidig som uttrykk og utsyn varieres.

Det er fokusert på romslige balkonger og terrasser, godt skjermet for vind, vær og innsyn. Fra disse har en utsyn over parkområdet Ulsetlona som vil bli en grønn lunge for hele området. Her har man muligheter for rekreasjon og ikke minst lek. Vassdraget sør for Gartnerløkken vil bli et naturlig felles møtested for alle som bor i området. Mer tilbaketrukket og privat blir fellesområdene som omkranser de tre byggene. Disse varieres med trær, beplantning og benker, med et felles midtpunkt i det felles torget for Gartnerløkken.

Med rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren, gåavstand til turstier opp på fjellet, urban struktur og nærliggende shoppingmuligheter, er nærområdet variert og tilbyr muligheter for alle. Dette gjenspeiles i arkitektur og leilighetstypologier. Gartnerløkken tilbyr ulike leiligheter, fra 2 roms leilighet i første etasje med terrasse og nærhet til parkområdet, til 4-roms i 7. etasje med stor takterrasse.

Vårt mål har vært det samme fra start til slutt; å utnytte potensialet som ligger i det å være plassert i en urban kontekst sammen med nærhet til natur og friområder. Vi føler vi har klart å utnytte begge deler til det fulle slik at Gartnerløkken blir det flotte boligprosjektet boligkjøperne fortjener!

Smart å kjøpe nytt

På listen over hverdagsluksus ligger blant annet enstavs eikeparkett, vannbåren varme, balansert ventilasjon og porttelefon med kamera. Kjøkkenet kommer fra HTH eller tilsvarende leverandører. Integrerte hvitevarer, som kjøleskap/frys, koketopp med induksjon, stekeovn og oppvaskmaskin er fra velrennomerte produsenter, og inkludert i prisen.

Les mer

Åsane er en by i byen, sier eiendomsmegler Ximena Andrea Sagenes hos Privatmegleren. Hun fremhever spesielt Gartnerløkkens sentrale beliggenhet, infrastrukturen i området og nærheten til sentrum. Ximena forteller at hele prosjektet er preget av fokus på høye kvaliteter, eksklusive materialer og moderne løsninger. Her får man det lille ekstra – og vel så det, kvitrer hun.